Israël geeft cyberspionage toe

Wat al lang werd vermoed krijgt nu bevestiging: de Israëlische overheid misbruikt het internet om anderen te bespioneren.

De Israrel Defence Forces of IDF bevestigen op hun website dat het cyberactiviteiten heeft. Dat er wordt gehackt en afgeluisterd wordt niet met zoveel worden gezegd, waar wie tussen de lijnen leest kan er moeilijk naast kijken.

In de tekst zegt het Israëlische leger dat het recent instructies heeft opgesteld rond operationele methodes in cyberspace, gelijkaardig als die op andere strijdvelden ter land ter zee en in de lucht of ruimte gelden.

[related_article id=”161920″]

“De IDF hebben consistent en ononderbroken deelgenomen aan cyberactiviteiten waarbij het informatie verzamelde en zijn eigen cyberspace verdedigde. Bijkomend, wanneer nodig, zal de cyberspace gebruikt worden om aanvallen en inlichtingenoperaties uit te voeren.”

Volgens het leger zijn er verschillende en diverse operationele cyberoorlogsdoelwitten, vooral objectieven die het Israëlische leger of de staat willen treffen.

Israël zegt dat het zijn online activiteiten zal gebruiken om de groei van de militaire mogelijkheden van vijanden te beperken, alsook hun activiteiten op vlak van cyberoorlog. “Dit zal gebeuren door clandestiene activiteiten die vertrouwelijk blijven.”

Stuxnet
Het is voor velen geen verrassing dat een land als Israël actief investeert in een online wapenwedloop. Wel is het de eerste keer dat het land openlijk toegeeft dat het dit doet.

Vorige week nog raakte bekend dat het Stuxnet-virus, dat kerncentrales in Iran saboteerde, eigenlijk afkomstig was van de Amerikaanse en Israëlische overheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business