Nieuws

Clueful verraadt stoute iPhone-apps

Met al die horrorverhalen over apps die persoonlijke info stelen kun je maar beter op je hoede zijn. Clueful houdt je iPhone-apps in het oog.

Beveiligingsspecialist Bitdefender lanceert met Clueful een waakhond voor je iPhone. De app gaat na welke andere apps op je smartphone meer persoonlijke informatie raadplegen dan strikt noodzakelijk en brengt je daar van op de hoogte.

Slechte en goede punten
Na installatie krijg je een overzicht van de apps op je toestel en hun gedrag. Clueful vertelt voor elke app of hij toegang heeft tot je adresboek, ads kan tonen, je locatie uitvogelt, de microfoon kan aanspreken in de achtergrond, en veel meer. Daarnaast wijst de app ook op enkele positieve punten, zoals bijvoorbeeld de encryptie van opgeslagen data of het gebruik van een anoniem identificatienummer.

[related_article id=”158578″]

Clueful betrapt geen stoute apps op heterdaad maar haalt informatie over hun gedrag op van de servers van Bitdefender. De ontwikkelaar test zelf geregeld apps en legt met de resultaten een database aan waar Clueful gebruik van maakt. Uiteraard beslaat die niet de hele App Store maar Clueful-gebruikers kunnen wel testverzoekjes doen.

Clueful is beschikbaar voor de iPhone en kost 2,99 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business