Nieuws

Moborobo: Android-desktopbeheer voor Windows

Apple heeft iTunes. Windows Phone heeft Zune Software. Wil je voor Android eenzelfde beheerder, kun je terecht bij de krachtige beheerder Moborobo.

Terwijl je bij iOS en Windows Phone verplicht bent een desktopbeheerder te gebruiken voor synchronisatie en back-up, heeft Google nooit stappen genomen om hetzelfde te doen voor Android. Je sluit je telefoon simpelweg aan per usb of gebruikt een gratis app om materiaal naar je Android-foon te transporteren.

[download_file]

Er is helemaal niets mis met deze aanpak, maar soms is het handiger om je media, apps en contactgegevens centraal te kunnen beheren.

[related_article id=”160534″]

Alles-in-een beheer
Het gratis programma Moborobo voor Windows slaagt daar uitstekend in en heeft een aantal krachtige functies in huis die aantrekkelijk kunnen zijn voor Android- en ook iPhone-gebruikers. Je kunt zowel draadloos als via usb je Android-toestel aansluiten, waarna je aan de slag kunt met het grote aantal mogelijkheden.

Allereerst is daar de appbeheerder waarmee je mobiele apps kunt verwijderen, installeren en bewerken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om apps van het interne geheugen naar je SD-kaartje over te brengen en je kunt zelfs apps met data en al lokaal opslaan, zodat je een back-up hebt voor het geval je je smartphone kwijt raakt.

Multimedia
Ook voor het beheren van foto’s en video’s is Moborobo een goed programma, al zullen veel Android-kenners gewend zijn hier DoubleTwist voor te gebruiken. Multimediabeheer is niet fantastisch, maar omdat Moborobo consequent dezelfde interface toepast voor al zijn functionaliteit, is het desondanks te overwegen om naar een centrale beheerder over te stappen.


Een van de leukste mogelijkheden van Moborobo is zijn databeheer, wat inhoudt dat je contacten en sms-berichten op je harde schijf kunt opslaan. Dit betekent niet alleen dat je een veilige back-up van je telefooncontacten kunt maken en herstellen, maar ook dat je SMS-boodschappen als XML, XLS of TXT kunt opslaan. Een extra pluspunt is dat je die berichten ook van Android naar iPhone en vice versa kunt overzetten.


Ruime ondersteuning
Tenslotte is het mogelijk om een volledige back-up te maken van je hele toestel, voor het geval je bezorgd bent dat een crash je persoonlijke data zal corrumperen.

Moborobo ondersteunt een groot aantal Android-toestellen en iOS-apparaten, maar houdt er wel rekening mee dat het automatisch iTunes en de benodigde drivers zal downloaden als je je iPhone via deze Windows-applcatie wil beheren.

Als Google ooit een desktopbeheerder uitbrengt, mag hij wat ons betreft veel lijken op Moborobo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business