Nieuws

Apple kondigt vandaag iOS 6 aan

Vanavond gaat Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC van start. De iPhone-fabrikant stelt er onder meer iOS 6 voor aan het publiek.

Dat Apple tijdens zijn World Wide Developers Conference de zesde versie van zijn mobiele besturingssysteem iOS voorstelt, staat zo goed als vast. In het evenementcentrum in San Francisco waar het evenement doorgaat, hingen medewerkers afgelopen weekend banners van iOS 6 op, zo blijkt uit foto’s van 9to5mac.

Geen iOS 6 voor eerste iPad?
Een van de laatste geruchten is dat iOS 6 niet voor de eerste generatie iPads geschikt zal zijn. Ook de eerste drie generaties van de iPod Touch zouden geen update krijgen maar de iPhone 3GS wel. Dat leidt MacRumors af uit een lijst links naar inactieve webpagina’s op de Apple-website die op een Chinees forum verschenen. Hetzelfde forum lekte vorig jaar kort voor WWDC van start ging de juiste info.

[related_article id=”158256″]

Apple zal volgens langer de kaartendienst van Google gebruiken vanaf iOS 6 maar een dienst die het zelf ontwikkeld heeft met technologie van enkele overgenomen bedrijven. Apples kaarten zouden bovendien ook betere 3D-beelden bevatten. Daarnaast krijgt iOS 6 verregaande integratie met Facebook, net zoals vorig jaar gebeurde met iOS 5 en Twitter.

Nieuwe hardware
Andere nieuwigheden die we misschien kunnen verwachten zijn Mac OS X Mountain Lion, ondersteuning voor Siri op de iPad 3, updates voor iCloud en een nieuwe lijn van de MacBook Pro, MacBook Air en het desktopmodel Mac Pro, dat al bijna twee jaar geen update meer heeft gekregen.

Apples WWDC 2012 gaat vanavond om 19.00 uur onze tijd van start.

appleapple tvhardwareicloudios 5ios 6ipadiphone 5itvmac os x mountain lionmac promacbook airmacbook pronieuwsontwikkelaarsoftwarewwdcwwdc 2012

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals