KerkNet al een maand gehackt

De website van de Katholieke Kerk in Vlaanderen is al een maand gehackt. De site zal nog twee weken offline blijven.

Op de website van Kerknet.be staat te lezen dat de site al sinds eind april wordt aangevallen door cybercriminelen. De site raakte weer online maar ligt intussen al sinds 10 mei alweer plat. Ook subsites van KerkNet zoals misbruikindekerk.be tonen dezelfde waarschuwing.

Aan De Standaard zegt Toon Osaer, directeur van de kerkelijke uitgeverij Halewijn, dat er nu een volledig nieuwe site wordt opgestart op een nieuwe server. In totaal moet er zestig gigabyte aan informatie moeten gecontroleerd.

[related_article id=”161920″]

Hoewel de kerk niet meteen bekendstaat om zijn modern imago, verdeelt KerkNet wel veel informatie via het web. Zo heeft elke parochie zijn eigen pagina en zijn er nog andere diensten, zoals het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen die er gebruik van maken.

Klacht neergelegd
De melding op de website van KerkNet zegt dat het om ideologisch geïnspireerde hackers gaat die de kerk het zwijgen willen opleggen. Maar wie precies achter de aanval zit is volgens Osaer nog niet duidelijk. Wel is er intussen klacht neergelegd bij de FCCU.

De standaard schrijft dat de site binnen een tweetal weken opnieuw beschikbaar zal zijn. De kostprijs van de nieuwe website komt op zo’n honderdduizend euro zegt Osaer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business