Nieuws

Songbird: Ontdek nieuwe muziek via bekende artiesten

Songbird, een gratis concurrent van iTunes op het bureaublad, kan vanaf nu nieuwe artiesten aanraden via een nieuwe geïntegreerde webdienst, die ook werkt voor Android.

Deze gratis muziekbeheerder is al enkele jaren lang een gedegen gratis alternatief voor programma’s als MediaMonkey en iTunes. Bijzonder aan Songbird is zijn bouw: omdat het programma is gebaseerd op Mozilla-technologie kun je zijn functionaliteit uitbreiden met extensies. Die zijn vaak specifiek gericht op muziekliefhebbers, met updates van concerten, biografieën van artiesten en automatische bijwerking van nummerlabels.

[download_file]


Om gebruikers van iTunes te verleiden tot een overstap, is het mogelijk om iTunes-bibliotheken te importeren en is er ondersteuning voor iPods en iPhones. Met het automatisch volgen van mappen en de mogelijkheid om het uiterlijk aan te passen met zogenoemde ‘Feather’-thema’s heeft Songbird genoeg potentie om aan te raden.

Met de introductie van Songbird 2.0 voegen de makers een nieuwe webdienst toe, die het ontdekken van nieuwe artiesten eenvoudiger moet maken. Songbird.me is beschikbaar via het desktopprogramma, maar is ook te vinden in de gratis Android-app. Het gebruikt daarbij de artiesten uit je muziekbibliotheek om nieuwe albums of artiesten aan te raden. Je moet wel je Facebook-logingegevens gebruiken om toegang te krijgen tot de dienst.


Door de Facebook-integratie wordt het ook mogelijk te zien welke artiesten je contacten op de netwerksite volgen. Songbird wil hiermee gebruikers tegemoet komen die door de bomen het bos niet meer zien op diensten als Spotify.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business