Britten krijgen Big Brother

De nieuwe communicatie- en datawet in het Britse parlement verplicht providers om alle communicatie bij te houden. Zelfs je activiteiten op sociale media worden bijgehouden.

De wet werd donderdag ingediend bij het parlement. Volgens de tekst moeten providers het tijdstip en de duur van communicatie bijhouden, het nummer of e-mailadres van de verzender en ontvanger en de locatie van het toestel van waar de communicatie werd verstuurd.

Dit geldt voor e-mails, smsen, sociale media als Twitter en Facebook en telefoongesprekken. De eigenlijke inhoud zou niet worden bijgehouden.

[related_article id=”158578″]

Al die data is toegankelijk voor de Britse douane- en belastingdienst, inlichtingendiensten, de politie en een nieuw agenschap tegen criminaliteit.

Nick Herbert, staatssecretaris voor de politie in het Verenigd Koninkrijk, nuanceert de maatregelen. Volgens hem heeft de politie vandaag al toegang tot moderne technologiëën en telefoongegevens.

“Dit is onderhevig aan veiligheidsmechanismen en niemand heeft toegang zonder een bevel voor de specifieke gegevens”, klinkt het.

De gegevens worden een jaar lang bijgehouden. Hoe alle data zal worden bewaard en verwerkt moet nog worden bekeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business