Nieuws

Mozilla werkt aan iPad-browser Junior

Dat maakte Alex Limi van Mozilla’s Product Design Team vorige week bekend tijdens een videopresentatie. Hij demonstreerde ook een prototype van de browser, die niet pakweg Firefox for iPad zal heten maar Junior. Volgens Limi biedt Safari op de iPad een vreselijke ervaring en zal Junior beterschap brengen.

Mozilla heeft wel een iPhone-browser waarmee je tabbladen kunt synchroniseren met de desktop-versie van Firefox maar die is niet beschikbaar voor de iPad en is ook niet erg succesvol. “Er zijn verschillende redenen waarom we een browser voor iOS ontwikkelen, ook al kunnen we onze rendering-engine niet overzetten”, aldus Limi.

[related_article id=”161563″]

Maar twee knoppen
Junior beslaat standaard het volledige schermoppervlak. In plaats van de klassieke adresbalk en tabbladen bovenaan het scherm biedt Mozilla’s iPad-browser twee navigatieknoppen (een terug-pijltje en een plus-knopje) aan weerszijden van het scherm.

Met de plus-knop roep je het navigatiescherm op.  Dat is verticaal in drie vakken verdeeld. Het bovenste veld biedt een overzicht van de laatste bezochte pagina’s, in het middenste kan je (grafisch) snelkoppelingen naar je favoriete sites kwijt en onderaan je scherm vind je een toetsenbord met universele zoek- en URL-balk.

Het terug-pijltje doet exact wat je er van verwacht. Je kunt ook een vooruit-pijl en een herlaad-icoontje oproepen door je vinger op het terug-pijltje te laten rusten. Als je dat met de plus-knop doet floepen ook twee extra icoontjes tevoorschijn maar Mozilla heeft nog niet beslist welke functie die krijgen.

Gebruikersprofielen
Mozilla speelt met Junior ook in op een veelgevraagde maar nog steeds ontbrekende functie op de iPad: gebruikersprofielen. Als je in het navigatiemenu naar links veegt krijg je een login-scherm waar je van gebruikersprofiel kunt veranderen. Hier zal je ook andere opties zoals privé-browsen terugvinden. Wanneer Junior klaar moet zijn is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business