Vaders zien zichzelf als techneut

Meer dan negen op tien vaders gaat er van uit dat ze de technologie-expert zijn in de familie. Maar die mening wordt maar af en toe gedeeld door de rest van het gezin.

Perceptie en realiteit liggen soms ver uit elkaar. Volgens een enquête van TeamViewer geldt dat ook voor vaders en hun familie. Volgens de webdienst ziet 93 procent van alle vaders zichzelf als de referentie voor alles wat met technologie te maken heeft.

Maar die mening wordt niet altijd gedeeld door de rest van het gezin. Hier ziet maar 21 procent de papa als de oplossing voor alle technologische problemen. Voor 42 procent van de ondervraagden is het veelal de zoon of de kleinzoon die zich mag bezighouden met netwerkproblemen, malware, telefoonconfiguraties of een stekker die niet insteekt.

Technologie in het gezin lijkt daarmee nog steeds een mannenbastion, nochtans geeft elf procent aan dat het bij hen de dochter of kleindochter is die de problemen komt oplossen.

Gevoelige informatie
Toch is de man in kwestie zelden beschikbaar voor hulp. Zo geeft dertig procent aan dat de man des huizes het te druk heeft. 36 procent geeft aan dat hij op het moment van het probleem niet thuis is.

Interessant is dat 21 procent bewust geen hulp vraagt aan familieleden omdat ze liever niet het risico lopen om gevoelige informatie te delen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business