Nieuws

Document toont Xbox 720, Kinect 2 en Project Fortaleza

Uit een gelekt document blijkt dat de opvolger van de Xbox 360 Kinect 2 aan boord krijgt, 299 dollar zal kosten en waarschijnlijk volgend jaar in de winkels ligt.

Afgelopen weekend lekte een 56 pagina’s tellend document uit waarin Microsoft de plannen voor onder meer de Xbox 720, Kinect 2 en Project Fortaleza uiteenzet. Dat laatste is de werktitel voor een augmented reality-bril met wifi- en/of 4G-ondersteuning. Denk aan Google Glasses maar dan voor games.

Lijkt echt
Het document dateert van augustus 2010 maar er zijn sterke aanwijzingen dat het nog steeds actueel is. Het roadplan was afgelopen weekend te vinden op de website Scribd maar werd verwijderd op vraag van advocatenkantoor Covington & Burling LLP. The Verge merkt op dat zij onder meer Microsoft tot hun klantenbestand rekenen.

[related_article id=”161452″]

Daarnaast bevat de uiteenzetting verwijzingen naar de AirPlay-achtige dienst SmartGlass die Microsoft tijdens de voorbije E3-spellenbeurs aankondigde, de Metro-update voor het dashboard van de Xbox 360 die eind vorig jaar uitgerold werd en de verschillende televisie- en video-on-demand-apps waarmee Microsoft zijn spelconsole verrijkte.

Blu-ray en 3D
De opvolger van de Xbox 360 wordt in de plannen de Xbox 720 genoemd en zou zes keer krachtiger zijn dan zijn voorganger. De console slikt blu-rayschijfjes en speelt films af in 3D en 1080p. De Xbox 720 krijgt een ‘always on’-functie, die razendsnelle opstarttijden moet mogelijk maken.

Een pagina over de hardware leert ons dat Microsoft overweegt om zes of acht ARM- of X86-rekenkernen die rekenen aan 2 GHz te koppelen met 4GB DDR4 geheugen. Om spellen van de Xbox 360 af te spelen krijgt de Xbox 720 ook nog drie PPC-kernen met een kloksnelheid van 3,2 GHz.

Opnemen van tv
Microsoft schuift de Xbox 720 naar voren als het enige stukje hardware dat je onder je televisie nodig hebt. Zo zou je er mee kunnen opnemen van televisie en vergemakkelijkt het op Windows 8 gebaseerde besturingssysteem het ontwikkelen van apps voor zowel de Xbox 720, de pc als Windows Phone.

De tweede versie van de bewegingsgevoelige camera Kinect heet weinig verrassend de Kinect 2. De camera zou nauwkeuriger worden, betere stemherkenning krijgen en tot vier spelers tegelijkertijd kunnen volgen. Microsoft mikt voor de Xbox 720 in combinatie met Kinect 2 op een verkoopprijs van 299 dollar.

Project Fortaleza
De augmented reality-bril waar Microsoft aan werkt staat gepland voor 2014. Uit de slides blijkt dat het gadget zowel in combinatie met de nieuwe console gebruikt kan worden (via wifi) maar ook zonder (via 4G).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business