Nieuws

Apple VS weigert verkoop aan Iraniërs

Amerikaanse Apple Stores weigeren producten te verkopen aan mensen van Iraanse afkomst, omdat dit land valt onder een embargo van de Verenigde Staten.

Dit bleek toen een 19-jarige Iraanse een Apple Store bezocht in de Amerikaanse staat Georgia. Nadat een medewerker haar Farsi met haar oom hoorde praten, vroeg hij welke taal zij spraken. Vervolgens weigerde de man haar de iPads te verkopen waar zij voor naar de winkel waren gekomen.

“Ik kan u dit gewoonweg niet verkopen. Onze landen hebben slechte verhoudingen met elkaar”, zei de medewerker volgens de vrouw, die haar verhaal deed aan televisiestation WSB-TV.  De man verwees ook naar Apples officiële exportbeleid, dat uitvoer naar landen als Iran, Cuba en Noord-Korea verbiedt.

[related_article id=”158256″]

Het is niet de eerste keer dat een Amerikaanse Apple Store weigert zijn producten te verkopen aan een Amerikaan van Iraanse afkomst. The Consumerist schrijft over een Iraanse uitwisselingsstudent die geen iPhone mocht kopen nadat medewerkers ontdekten dat hij uit dit land afkomstig is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business