Google bevestigt Android 4.1 Jelly Bean

Deze week vindt Googles jaarlijks ontwikkelaarsevenement I/O plaats. De zoekgigant stelt er mogelijk Android 4.1 Jelly Bean voor

Op de Amerikaanse telefoonwinkel van Google Play werd eind vorige week bevestigd dat de volgende Android Jelly Bean versienummer 4.1 krijgt. Een oplettend lid van het XDA-ontwikkelaarsforum zag bij het vergelijken van prijzen van de Galaxy Nexus dat Google deze telefoon aanprees met de tekst: “De nieuwste smartphone van Google, binnenkort de eerste telefoon met Android 4.1 Jell…" De zin stopt abrupt maar er bestaat geen twijfel over dat het om Jelly Bean gaat en dat deze dus naar de Galaxy Nexus komt.

Nieuwigheden
Buiten een aangepaste Google-zoekbalk is er nog niets bekend over de nieuwigheden in Android 4.1. De nieuwe balk is te zien op een afbeelding die verschijnt bij het afrekenen van de Galaxy Nexus in de Amerikaanse Play Store. In de Benelux kun je nog geen smartphones kopen via Google webwinkel. De balk wordt wit, maar wel doorzichtig. Naast de kleur is ook het microfoon-icoon veranderd en is er een nieuwe achtergrond.

[related_article id=”158901″]

Uiteraard zullen er meer veranderingen zijn, maar daarover zijn alleen nog maar geruchten. Zo zou Google werken aan een Siri-concurrent onder de naam Majel, met als uiteindelijke naam Google Assistent. Ook zou Google een tablet met de naam Nexus 7 aankondigen. Het zou daarom goed kunnen dat Android 4.1 ook een aantal verbeteringen voor tablets bevat. Google I/O 2012 loopt van 27 tot 29 juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business