Test je muziekkennis met Song Pop

Er is weer een nieuw spel dat de mobiele hitlijsten bestormt. Song Pop lijkt op het populaire Draw Something maar in de plaats van tekeningen moet je liedjes raden.

Song Pop is een muziekquiz voor alle leeftijden want bijna alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd in een afspeellijst. Van de jaren ’80, ‘classic rap’, jaren ’90 (alternatief) tot Metal en ‘classic rock’. Je begint het spel met een standaard aantal playlists die uit te breiden zijn door zoveel mogelijk coins te verzamelen.

Voor iOS, Android en Facebook
Met die muntjes kun je weer nieuwe playlists aanschaffen. Tijdens een spel kun je ook nieuwe muzieknummers in een playlist vrijspelen. Song Pop is in het Engels beschikbaar voor Android, iOS en  als Facebook-app.

[related_article id=”161563″]

Een nieuw spel begin je door je te registreren via Facebook. Je zult meteen je Facebook-vrienden kunnen uitdagen maar je kunt ook voor een willekeurige tegenstander gaan of op gebruikersnaam of e-mailadres zoeken.

Na het kiezen van een tegenstander, selecteer je een playlist met een muziekgenre en kun je beginnen. Er worden 5 nummers in het betreffende genre afgespeeld en je moet de juiste titel of artiest selecteren. Dit doe je uiteraard zo snel mogelijk. Dan zullen dezelfde 5 nummers naar je tegenstander worden verstuurd.

Om de beurt spelen
Opvallend is dat je tegenstander ziet wat jij als antwoord hebt gekozen waardoor het net lijkt of je ‘live’ tegen elkaar aan het spelen bent. Dit is uiteraard niet het geval want je kunt na een spel je telefoon gewoon wegleggen. Er verschijnt vanzelf een icoontje in de notificatiebalk wanneer je aan de beurt bent voor een nieuwe uitdaging.

Na afloop van een spel worden de punten bij elkaar opgeteld en zie je de muzieknummers nog een keer in beeld. Wanneer je een spel gewonnen hebt, krijg je 3 coins. De verliezer krijgt er maar 2. Als je niet genoeg muntjes bijeen gespeeld krijgt kun je er ook aankopen.

Song Pop is gratis beschikbaar voor Android, iOS en Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business