Nieuws

Jean-Jacques Rousseau gevierd met Google Doodle

Google viert vandaag filosoof en socioloog Jean-Jeacques Rousseau. Hij opperde het idee dat macht en politiek hun oorsprong vinden in een stilzwijgend maatschappelijk contract tussen alle burgers.

Rousseau is een Zwitser die in Frankrijk leefde in de 18de eeuw. Hij is een filosoof, al is de term socioloog misschien beter op zijn plaats. In zijn bekendste werken boog de man zich over staatsvormen en de organisatie van onze maatschappij.


Jean-Jacques Rousseau gevierd met Google Doodle

Volgens Rousseau worden mensen geboren vol intrinsieke goedheid. Baby"tjes zijn goeie lobbesen die geen vlieg kwaad zouden doen. Pas door te leven en door contact met de maatschappij sijpelt het slechte door. Mensen verwerven eigendommen wat de oorzaak is van ongelijkheid en uitbuiting.

[related_article id=”158901″]

In het boek ‘Het maatschappelijk verdrag’ gaat Rousseau op zoek naar hoe wij er in godsnaam toe gekomen zijn om elkaar als burger te respecteren en politici over ons te laten regeren. Volgens Rousseau hebben we allemaal stilzwijgend een sociaal contract aanvaard. In dat contract beloven we allen om de maatschappij voorop te zetten en dan pas onszelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business