De foto-app Scoopshot wordt door krantenredacties wereldwijd gebruikt om unieke foto’s van gebeurtenissen en evenementen te kopen. Doe er dus je voordeel mee. Bijna iedereen loopt tegenwoordig wel met een smartphone met camera rond en dat bracht enkele slimme Finnen op een idee. Ze ontwikkelden de app Scoopshot waarmee smartphonegebruikers nieuwswaardige foto’s te koop kunnen […]


De foto-app Scoopshot wordt door krantenredacties wereldwijd gebruikt om unieke foto’s van gebeurtenissen en evenementen te kopen. Doe er dus je voordeel mee.

Bijna iedereen loopt tegenwoordig wel met een smartphone met camera rond en dat bracht enkele slimme Finnen op een idee. Ze ontwikkelden de app Scoopshot waarmee smartphonegebruikers nieuwswaardige foto’s te koop kunnen aanbieden en mediebedrijven beloningen kunnen uitloven voor foto’s van onderwerpen waar ze naar op zoek zijn.

10 euro voor een foto van Rock Werchter
In België maakt onder meer Het Laatste Nieuws gebruik van Scoopshot en in Nederland doet het gratis dagblad Metro hetzelfde. HLN.be is momenteel bijvoorbeeld op zoek naar leuke foto(‘s) van op het muziekfestival Rock Werchter en betaalt daar 10 euro voor. Andere mogelijke opdrachten zijn bijvoorbeeld een beroemdheid in beeld brengen maar ook mooie zomerfoto’s maken. Uiteraard wordt je voor een exclusieve foto van een celebrity beter betaald.


[related_article id=”161563″]

De applicatie werkt zeer intuïtief. Je start Scoopshot op en na een eenvoudige aanmelding krijg je meteen de lopende opdrachten te zien en welke beloningen er bij horen. Opdrachten zijn wel beperkt tot de landsgrenzen. Zo kun je als Nederlandse fotograaf geen Belgische opdracht vervullen. Foto’s mogen maximaal 48 uur oud zijn, daarna verliezen ze hun actualiteit. Je kunt ze in de app zelf schieten of importeren.

Foto"s verzilveren
Je foto’s verzilveren is een fluitje van een cent. Als je een nieuwswaardige foto gemaakt hebt waarvan je denkt dat hij in een krant hoort dan kan je in de app je prijs bepalen en hem te koop aanbieden. Daarbij voeg je de locatie waar de foto genomen werd en een korte beschrijving. Als je een foto instuurt voor een lopende opdracht doe je hetzelfde maar kies je uiteraard niet zelf je prijs. 

Scoopshot is een simpele en intuïtieve app voor de iPhone en Android-smartphones waarmee je als je geluk en een neus voor nieuws hebt een leuke zakcent kunt verdienen.