Nieuws

ZDNet-leeslijst: iPhone-jubileum en trollenoorlog

Het is een historisch weekendje in deze leeslijst, met een lange terugblik op het succesverhaal van de iPhone en een korte geschiedenis in radiovorm van Wikileaks. Lees vooral ook de verbeten strijd van het Russische Kaspersky Labs tegen een Amerikaanse patenttrol.

We stellen het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd hebt gezien. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Je kunt ons tippen op redactie@zdnet.be

Wikileaks in een notendop
Soms is het wel eens lekker om te luisteren in plaats van te lezen. De BBC geeft in deze radioreportage een uitstekende samenvatting van de geschiedenis van deze notoire site voor klokkenluiders.

[related_article id=”158256″]

iPhone viert feest
Geen enkele telefoon zorgde voor zo veel veranderingen als de iPhone. We laten het woord aan iPhoneclub.nl om terug te blikken nu het paradepaardje van Apple zijn vijfjarig jubileum viert.

Structuur van chaos
Wired doet een heldhaftige poging om de structuur van Anonymous in kaart te brengen en kijkt naar zijn meest beruchte leden en aanvallen.

Elektronische kruisvaarder
We hebben al heel wat uitvinders in deze rubriek gehad, maar V.A. Shiva Ayyudarai is zeker een van de meest controversiële. Hij zegt te verantwoordelijk te zijn voor het medium e-mail, maar niemand wil hem geloven.

Mythe van het Apple-logo
Er doen de meest wilde geruchten de ronde over de herkomst van het Apple-logo. Ontwerper Rob Janoff vertelt eens en voor altijd de waarheid over de meest beroemde appel ter wereld.

World War Troll
De meeste grote techbedrijven zijn wel op de een of andere manier verwikkeld in een juridische strijd met patenttrollen. Maar Kaspersky Labs is een van de weinige bedrijven die een boekje open doet over waarom het zo belangrijk is nooit toe te geven aan deze professionele parasieten.

Bill Gates’ bureau
Dit foto-overzicht van Complex is te leuk om te laten liggen: een verzameling oude foto’s van belangrijke directeuren in de techindustrie, zittend achter het heilighdom van de workaholic: hun bureau.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business