Facebookflater zorgt voor verloren e-mails

De zet van Facebook om je standaard e-mailadres te wijzigen in @facebook.com heeft vervelende gevolgen. Ook op telefoons worden je contactpersonen gewijzigd.

De meeste smartphones synchroniseren niet alleen je contacten uit Outlook, Hotmail of Gmail maar ook uit sociale netwerken als Facebook. Omdat Facebook op eigen houtje je e-mailadres heeft veranderd, wordt dit ook zo ingesteld op je telefoon waardoor mensen verschillende berichten mislopen.

Op verschillende blogs en nieuwssites melden mensen dat ze aanvankelijk niets hadden gemerkt van de Facebookzet. Daardoor stuurden ze per ongeluk e-mails naar mensen hun Facebookadres in plaats van het adres dat ze effectief gebruiken.

Onder meer Adobe-werkneemster Rachel Luxemburg schrijft op haar blog dat de berichten verzonden naar haar @facebook.com-account zelfs nooit zijn toegekomen.

Facebook zelf zegt in een reactie aan CNet dat berichten van vrienden of vrienden van vrienden in je gewone Facebook-inbox verschijnen, waar ook je chatberichten zitten. De rest gaat in de map ‘overige’. Maar omdat bijna niemand zijn Facebook-mailbox gebruikt, loop je die e-mails makkelijk mis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business