Nieuws

VLC voor Android (bèta)

De Android-app van de populaire mediaspeler VLC is eindelijk beschikbaar in de Play Store.


VLC, de bekende mediaspeler van op de desktop, die overweg kan met bijna elk multimediaformaat, is nu ook beschikbaar op Android. Nadat er eerder al een iOS-versie verscheen (die later weer verwijderd werd uit de App Store) is het eindelijk de beurt aan Googles Android.
De mediaspeler scant automatisch je bestanden op je smartphone om te kijken of er video of audio bij zit. Daarna kan je vanuit de app zoeken naar een gevonden audio- of videofragment. Bij het afspelen van muziek kan je de app bedienen met een widget in het homescreen van je Android-smartphone.


VideoLAN, de ontwikkelaar van VLC, geeft aan dat deze bèta voor ‘powerusers’ bedoeld is en dat er nog problemen kunnen optreden. Zo zal de interface nog veranderen, kunnen er nog problemen opduiken met het geluid en de hardware-decodering werkt voorlopig maar met een beperkt aantal ARMv7-toestellen die de NEON-engine ondersteunen. Tablets worden (voorlopig) nog niet ondersteund.

[related_article id=”161563″]


De app is beschikbaar in de Google Play Store maar is voorlopig nog in bèta. We verwachten dat de installatie niet zo’n catastrofale gevolgen zal hebben, maar wees toch maar voorzichtig – als je niet zeker bent wat bètasoftware is of welke processor jouw smartphone heeft raden we je aan om toch nog even te wachten. VideoLAN lacht er zelf wel mee: ‘De bèta kan je kat doden, je huis verwoesten of het einde van de wereld inluiden’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business