Nieuws

Navigeren op je iPhone met Streetviewintegratie

Navigeren op je iPhone kan voorlopig nog niet zonder er een app voor te installeren. Een goede navigatie-app is Navigon.

Navigon, onderdeel van Garmin, bestaat al enkele jaren als losse iOS app. Wat de app zo speciaal maakt, is dat je offline kan navigeren: kaarten van een bepaald gebied, zoals bijvoorbeeld West-Europa of de Benelux, worden offline opgeslagen met relevante informatie zoals ondergrondse parkeerterreinen of benzinestations. Zo kan je, ook in het buitenland, gratis gebruik maken van de app.

Sinds gisteren zijn daar enkele leuke functies bijgekomen: in versie 2.1 van Navigon is er Google Street View geïntegreerd, zodat je je bestemming kan verkennen voordat je er werkelijk bent. Er is ondersteuning voor het hogeresolutiescherm van de nieuwe iPad en de algemene prestaties van de app zijn verbeterd. De vernieuwde Cockpit-interface met zijn hoogtemeter en gyroscoop-functionaliteit is eigenlijk alleen maar handig als je een helikopterpiloot bent. 

[related_article id=”161563″]

Het grote voordeel van een navigatie-app boven een apart GPS toestel is dat je gratis kaartupdates krijgt en online content zoals flits- en file-informatie automatisch kan ophalen, en moet je natuurlijk geen 2 toestellen meenemen. Verder kan je ook vanuit de app online zoeken naar ‘Points of Interest’ (POIs) en zo direct navigeren naar een bakker of pas geopend Italiaans restaurant op jouw vakantiebestemming.
De app is tijdelijk goedkoper op iOS. De reden hiervoor is dat veel mensen nu op vakantie vertrekken en nog navigatiesoftware zoeken, zegt Navigon.

Navigon Europe is beschikbaar in de Apple App Store voor 69,99 euro. Dat is 25 euro minder dan normaal. Navigon Benelux kost 49,99 euro na een korting van twintig euro.

Voor Android is er ook een versie van Navigon beschikbaar, maar de ontwikkeling voor beide platformen loopt niet gelijk. Voor meer informatie over Navigon op Android surf je best naar de website van Navigon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business