Nieuws

Apple lost probleem met apps op

Apple heeft laten weten het probleem met crashende iOS en Mac apps opgelost te hebben.

De fout lag bij één van de FairPlay servers die apps voorziet van Apple’s eigen DRM-beveiliging. De problemen hebben vier dagen aangehouden, maar volgens Apple zou slechts een ‘beperkt aantal’ gebruikers er last van hebben gehad.

FairPlay zorgt er voor dat apps die niet zijn gekocht uit de App Store niet kunnen worden geïnstalleerd via iTunes, en niet opstarten bij één of andere manuele synchronisatie door middel van een hack. De app wordt wel weergegeven op het homescreen, maar sluit zichzelf onmiddellijk weer af.

[related_article id=”158256″]

Eerder had Apple al een mail verstuurd naar ontwikkelaars van de getroffen apps om te laten weten dat Apple er alles aan deed om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Enkele uren later volgde er nog een officieel bericht met de verklaring dat het probleem was verholpen:

“We hadden een tijdelijk probleem dat gisteren is opgedoken bij een server dat DRM code genereert voor sommige downloadbare apps, waardoor een kleine groep gebruikers is getroffen.  Het probleem is verholpen en we verwachten niet dat het opnieuw zal voorvallen. Klanten die een app niet kunnen opstarten door de serverbug kunnen de app verwijderen en opnieuw installeren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business