Nieuws

Anonymous helpt Wikileaks bij maildump Syrië

Anonymous zegt een groot aandeel te hebben gehad in het lekken van miljoenen vertrouwelijke e-mails van de Syrische regering in de Wikileaks-operatie "Syrian Files".

Het hackerscollectief publiceerde zaterdag een verklaring, waarin het aangaf dat het Syrische rebellen al meer dan een jaar ondersteunt.  In een speciaal opgericht ‘Anonymous Op Syria’-team zijn ook leden te vinden van Antisec (het voormalige Lulzsec) en het Peoples Liberation Front.

De rebellenclub vermeldt dat het afgelopen februari de hand had in een reusachtige datadiefstal bij de Syrische overheid, waarbij het jarenlange correspondentie tussen de regering en westerse landen buitmaakte.

“De beschikbare data waren zo enorm dat het downloaden ons enkele weken heeft gekost”, stond in de verklaring.

Anonymous publiceerde in maart de persoonlijke e-mails van president Bashar Assad, maar speelde veruit het grootste gedeelte door naar Wikileaks. De hackers noemden de klokkenluiderssite ‘een organisatie die extreem goed is uitgerust voor een onthulling van deze omvang.”

Dit is niet de eerste keer dat Wikileaks en Anonymous de handen ineen sluiten. Eind vorig jaar maakte het hackerscollectief vijf miljoen e-mails buit van beveiligingsbedrijf Stratfor, die enkele maanden later via Wikileaks werden gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business