Nieuws

Google Maps krijgt eindelijk Belgische fietsroutes

Google Maps voegt lokale fietsroutes in de Benelux toe aan het assortiment en laat wielerfanaten zijn favoriete binnendoorweggetjes toevoegen.

Het was in Google Maps al eerder mogelijk om routes uit te stippelen voor auto’s en voetgangers, maar vanaf nu is het dus ook mogelijk voor fietsers om de snelste of mooiste rijweg te bepalen. Op zijn Nederlandstalige produktblog kondigt de zoekmachine aan dat een nieuwe kaartfilter beschikbaar is die ook de weggetjes meeneemt waar auto’s niet mogen komen.

Google heeft ook nieuwe wegtypes toegevoegd die een duidelijk verschil moeten aanduiden tussen autowegen en fietspaden. Deze legenda is beschikbaar via het neerklapmenu Verkeer dat je in de rechter bovenhoek van de Maps-interface kunt vinden. Google zegt dat honderden kilometers aan fietstrajecten reeds zijn toegevoegd.

[related_article id=”158901″]

Het Amerikaanse bedrijf hoopt dat fietsgekke Belgen hun eigen favoriete rijroutes zullen gaan toevoegen via de online kaartenbak. Het stelde daar onlangs de gelokaliseerde versie van Map Maker voor ter beschikking. Daarmee kunnen gebruikers bestaande routes bewerken of nieuwe trajecten toevoegen. Lees in deze handleiding hoe je je eigen routes maakt of bekijk de instructievideo hieronder.


Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business