YouTube laat gezichten in filmpjes vervagen

Met je gezicht op YouTube staan is niet altijd even leuk. YouTube laat je daarom voortaan gezichten blurren zodat mensen onherkenbaar worden.

De videosite is een van de eerste grote sites die de functie invoert. Het doet dat in navolging van een rapport van mensenrechtenorganisatie Witness dat stelt dat bijna geen videosites of toestelmakers een mogelijkheid voorzien om identiteiten te beschermen of gezichten te vervagen.

Om de vervaging toe te passen ga je naar een van je eigen video’s op de site. Daar klink je op ‘Verbeteringen’. Onder je video zie je de knop ‘aanvullende opties’. Hiermee kan je gezichten onherkenbaar maken.

[related_article id=”158578″]

Nadien wordt een nieuwe video gemaakt met de wazig gemaakte gezichten en krijg je de optie om de originele video te verwijderen.

Wel waarschuwt YouTube zelf dat de tool niet waterdicht is. Afhankelijk van de filmhoek, belichting, obstakels in beeld en de videokwaliteit kan het zijn dat sommige gezichten niet worden geblurd. Ook kan het zijn dat niet alle frames worden wazig gemaakt.

YouTube voorziet nog geen mogelijkheid om de vervaag-functie handmatig toe te passen. Let er dus goed op dat effectief iedereen onherkenbaar is vooraleer je de video openbaar maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business