Nieuws

Canon brengt eigen systeemcamera

Canon onthult vandaag de EOS M, zijn langverwachte compacte systeemcamera. Het toestel bevat dezelfde beeldsensor als de gloednieuwe EOS 650D, en is via een adapter compatibel met bestaande EOS-lenzen voor reflexcamera"s.

Tot vandaag was Canon de enige grote camerabouwer zonder compacte systeemcamera. Dat type fototoestel – met verwisselbare lenzen en een grote beeldsensor, maar zonder de opklappende spiegel van een reflexcamera – is verantwoordelijk voor een groot deel van de groei in de cameramarkt. Dat je de kwaliteit van een reflexcamera in het formaat van een compactcamera krijgt, is daar niet vreemd aan. Met de nieuwe EOS M heeft nu ook Canon zijn systeemcamera klaar.

Grote beeldsensor
De EOS M kreeg dezelfde beeldsensor als de EOS 650D, met 18 miljoen pixels. Bijzonder aan de sensor is dat er ook speciale aufocussensoren op geplaatst zijn. Op de EOS 650D zorgen die ervoor dat de autofocus snel en betrouwbaar blijft werken wanneer je de camera in "Live View" (met opgeklapte beeldspiegel) gebruikt. Een systeemcamera werkt eigenlijk permanent in Live View, en daardoor is de sensor prima eigenlijk altijd al bedoeld voor de EOS M.

De 18-55mm kitlens voor de EOS M heeft een STM steppermotor voor stille en snelle autofocus.
De 18-55mm kitlens voor de EOS M heeft een STM steppermotor voor stille en snelle autofocus

Net als de EOS 650D kan de EOS M ook hoge gevoeligheden aan. Het normale ISO-bereik gaat tot ISO 12.800, en is uitbreidbaar toto ISO 25.600. Door de grote beeldsensor krijg je ook een mooie onscherpe achtergrond als je lenzen met grote diafragma-opening gebruikt.

Nieuwe en oude lenzen
De EOS M komt uit samen met twee nieuwe lenzen, de EF-M 22mm f/2 STM pancake en de EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM standaardzoom. De "STM" in de naam verwijst naar de nieuwe steppermotor (STM) om doorlopend en geruisloos scherp te kunnen stellen op bewegende onderwerpen. Via een adapter kan je alle Canon EOS EF-lenzen op de EOS M blijven gebruiken.

Met een adapter kan je bestaande EOS EF-lenzen blijven gebruiken op de EOS M.
Met een adapter kan je bestaande EOS EF-lenzen blijven gebruiken op de EOS M

De EOS M bevat geen ingebouwde flitser, maar er wordt wel een compacte opzetflitser meegeleverd, de Speedlite 90EX. Verder is de EOS M compatibel met bestaande Canon Speedlite flitsers.

Effecten

De EOS M bevat creatieve filters die het effect van een speelgoedcamera of een fisheye-lens simuleren, of een foto omzetten in korrelig zwart-wit. De effecten worden in real time getoond op het 3-inch lcd-scherm van de EOS M.

Wie meer wil dan foto"s, kan met de  EOS M ook filmen in Full HD video. De Video Snapshot functie helpt je om professioneel ogende filmpjes al in de camera te monteren.

De EOS M is verkrijgbaar in zwart, wit, zilver of rood. Er komen verschillende kits op de markt, met een of meer lenzen. De body van de EOS M zou 799 euro gaan kosten, zodra we de exacte prijzen van de kits kennen, vullen we die nog aan.


De Canon EOS M systeemcamera komt op de markt in vier kleurtjes.

De Canon EOS M systeemcamera komt op de markt in vier kleurtjes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business