Nieuws

Twitter weigert Instagram API-rechten

De ‘Find Twitter Friends’-optie in Instagram bestaat niet meer: Twitter heeft om onduidelijk redenen Instagram de toegang tot zijn API ontzegd.

Wanneer je je smartphone updatet met de nieuwste versie van fotoapp Instagram zul je zien dat je niet langer vrienden kunt zoeken op microblog Twitter. In de plaats daarvan krijg je het volgende bericht te zien: “het is niet mogelijk vrienden te zoeken. Twitter laat zijn gebruikers niet langer toe deze informatie te raadplegen via de Twitter-API in Instagram. We verontschuldigen ons voor het ongemak.”

Volgens technologiewebsite TechCrunch besliste Twitter zijn API af te zetten voor Instagram. Andere sociale apps, zoals The Fancy en Foursquare, krijgen nog wel toegang.

[related_article id=”161563″]

Er zijn veel mogelijk verklaringen voor dit voorval. Het zou Instagrams grootte kunnen zijn – het bedrijf kondigde onlangs nog aan dat het 80 miljoen actieve gebruikers telt. Het zou om competitie met Facebook kunnen gaan, aangezien Instagram nu eigendom is van de sociale gigant. Het zou ook gewoon kunnen dat Twitter meer controle wil over de gebruikerservaring op zijn platform.

“We begrijpen dat er veel belang wordt gehecht aan grafiekdata,” vertelt een woordvoerder aan onze collega’s van technologiewebsite Cnet, “en we kunnen bevestigen dat de functie niet langer beschikbaar is in Instagram.” Dit suggereert dat Twitter Instagram (meer) wil laten betalen voor het gebruik van zijn programmeerinterface.

LinkedIn kreeg vorige maand een soortgelijk trauma te verwerken. Twitter trok de teugels wat strakker aan, waardoor LinkedIn-gebruikers geen tweets meer op hun profiel kunnen publiceren. Je kunt nog wel LinkedIn-updates naar Twitter sturen, maar niet andersom.

En het is dezelfde situatie met Instagram: je kunt via de app geen Twittervrienden meer vinden, maar je kunt nog wel de Tweet Photo-optie kiezen om foto’s op het Twitternetwerk te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business