‘Apple overweegt aandeel in Twitter’

Apple wil zijn sociale factor vergroten en denkt daarom aan een strategische investering in Twitter.

De technologiegigant zou volgens bronnen van de New York Times tot enkele honderden miljoenen dollars in de microblogdienst willen investeren. Al staat het nog niet vast dat het er effectief van komt. Officiëel lopen er geen gesprekken tussen beide bedrijven.

De keuze voor Twitter lijkt vanzelfsprekend. Apple heeft geen uitstekende relatie met Facebook. Bovendien heeft Microsoft al een belang in dat bedrijf. Concurrent Google heeft dan weer zijn eigen netwerk Google Plus.

[related_article id=”158256″]

Tegelijk slaagde Apple er met Ping niet in om zijn eigen sociaal netwerk uit de grond te stampen en heeft het bedrijf recent verschillende Twitterfuncties geïntegreerd in iOS en OS X.

Als de investering er komt dan kan dat de waarde van Twitter tot boven de tien miljard dollar duwen. Vorig jaar werd het bedrijf nog op 8,4 miljard dollar gewaardeerd.

Al heeft Twitter het geld niet nodig. Zo merkt de krant op dat Het bedrijf eerder dit jaar liet verstaan dat het momenteel nog een flinke geldvoorraad heeft liggen van investeerders, daarnaast haalt het bedrijf tegenwoordig inkomsten uit advertenties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business