Hackers hebben de gegevens van 8,7 miljoen gsm-klanten gestolen en doorverkocht aan marketingbedrijven. Het gaat om klanten van KT Corp, de tweede grootste mobiele operator van Zuid-Korea. Het bedrijf heeft zich intussen verontschuldigd en twee mensen zijn intussen aangehouden. Het bedrijf verwittigde de politie op 13 juli nadat het sporen ontdekte van een hackaanval. De […]

Hackers hebben de gegevens van 8,7 miljoen gsm-klanten gestolen en doorverkocht aan marketingbedrijven.

Het gaat om klanten van KT Corp, de tweede grootste mobiele operator van Zuid-Korea. Het bedrijf heeft zich intussen verontschuldigd en twee mensen zijn intussen aangehouden.

Het bedrijf verwittigde de politie op 13 juli nadat het sporen ontdekte van een hackaanval. De gegevens werden verzameld over een periode van vijf maanden, te beginnen vanaf februari van dit jaar.

 

“Het duurde bijna zeven maanden om het hackprogramma te ontwikkelen en de verdachten hadden zeer gesofisticeerde hackingvaardigheden,” zegt een woordvoerder van KT Corp aan Yonhap News. Het bedrijf neemt zich voor zijn interne beveiliging te verstrengen.

Dat programma in kwestie stal namen, telefoonnummers, registratienummers en contractgegevens van meer dan de helft van alle klanten van de operator.

De twee gearresteerden zouden zo’n één miljard won (715.000 euro) hebben binnengehaald met het doorverkopen van de gegevens aan telemarketingbedrijven.

Naast de twee gearresteerden zouden er nog zeven andere verdachten zijn die het bewuste programma en de gestolen gegevens hadden gekocht of verdeeld. Maar zij bleven niet aangehouden.