Nieuws

Visualisatietechnieken helpen bij pandageboorte

De twintigjarige Bai Yun uit de zoo van San Diego is de tweede oudste panda ter wereld die nog welpen krijgt. Het zoopersoneel hield de zwangerschap weken met speciale technologie in de gaten.

Voor gepassioneerde pandaliefhebbers is de geboorte van een nieuwe knuffelbeer in de zoo van San Diego een moment van pure extase, vooral omdat de moeder de tweede oudste panda ter wereld is die met succes baarde. En dankzij moderne technologie kon het personeel en de verzorgers de zwangerschap in detail volgen.

Het team maakte onder andere gebruik van ultrageluid, maar ook van een toestel dat oorspronkelijk voor het leger werd ontwikkeld. Met de forward-looking infrared camera (FLIR) konden de verzorgers de zogenaamde hittehandtekening in de buik van Bai Yun in de gaten houden.

Bai Yun en haar jongste bloedverwant blijven nu tot vijf maanden in het nest, ver van enthousiaste pandaspotters, voor ze weer in het publieke deel van de kooi mogen. Tot dan zullen pandamaniakken hun ogen op de Panda Cam moeten richten om een glimp van de nieuwe welp op te vangen.

De welp blijft drie jaar in de zoo; daarna is zijn lot onduidelijk. Afgezien van enkele panda’s in een Mexicaanse zoo is de hele pandasoort eigendom van China, en het land bepaald dan ook wat er gebeurd wanneer een panda drie jaar oud wordt.

Intussen moet het persneel van de zoo in San Diego zich erg nostalgisch voelen over hun panda’s. De zoo heeft namelijk maar één volwassen vrouwtje, en zij is nu te oud om nog welpen te baren. Het is dus mogelijk dat de zoo nu erg lang moet wachten op een nieuwe pandawelp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business