Nieuws

Soundhound voor televisie

Een app die muziek herkent bestaat al langer. Maar een app die TV-series herkent? Ja, dat bestaat ook. IntoNow!

Shazam en Soundhound zijn quasi vaste waarden in het smartphonelandschap. Veel Android-telefoons komen standaard met één van de twee geleverd, en op je iDevice is de app waarschijnlijk ook wel aanwezig.

Maar zoiets bestaat ook voor TV-programma’s. En die app luistert naar de naam IntoNow. IntoNow is een app ontwikkeld door Yahoo en herkent bijna onmiddellijk welke serie je aan het bekijken bent. De herkenningsapplicatie heeft onlangs nog een grote update gehad.

[related_article id=”161563″]

Met IntoNow kan je TV-series, voornamelijk Amerikaanse (maar soms ook een Vlaamse), herkennen. Nadat de app weet welke aflevering van de serie je aan het kijken bent zal de app extra informatie voorschotelen, zoals welke muziek er gebruikt is en welke acteurs je visuele zintuig prikkelen.

Verder kan je een quiz starten met trivia-vragen over de serie en de aflevering, of kan je rustig discussiëren over het haar van de hoofdrolspe(e)l(st)er op een forum.

IntoNow is eigenlijk een sociaal netwerk op zich, net zoals Instagram een sociaal netwerk voor foto’s is. Je kan binnen de app vrienden toevoegen en ontdekken waar zij het meest naar kijken, of reageren op een bepaalde activiteit.

Inloggen bij IntoNow kan met je Facebook-account of Yahoo-ID.

(Niet) enkel voor Amerikanen…

De app is (helaas) enkel beschikbaar in de Amerikaanse App Store en Play Store. Wil je toch gebruik maken van de app, dan zal je een account moeten aanmaken in die applicatiewinkel.

Om een account aan te maken voor de Amerikaanse Apple App Store moet je enkel naar de app navigeren binnen iTunes en op ‘download’ klikken. Daarna zal iTunes vragen om in te loggen. Zo kan je, via dat venster, een nieuw account aanmaken zonder betaalmethode (‘None’) en kan je de app alsnog downloaden.

Om gebruik te kunnen maken van IntoNow op Android zal je een Amerikaans Google-account moeten koppelen aan je smartphone. Als dat geen optie is, kan je ook makkelijk op Google zoeken naar een APK.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business