Nieuws

Deze week: Vaarwel Hotmail en sappige iPhone-geruchten

De lancering van de iPhone 5 staat voor de deur en daarom vatten we alle geruchten samen. Verder heeft Microsoft heibel met Windows 8 en zegt het Hotmail vaarwel.

Het grootste nieuws van de afgelopen week kwam van Microsoft. Dat stopt binnenkort met Hotmail. In plaats daarvan komt het gloednieuwe Outlook.com, wat de e-maildienst een meer volwassen uitstraling moet geven.

Het succes van Facebook werd deze week even kritisch bekeken nadat een bedrijf beweerde dat 80 procent van de clicks op Facebook-advertenties afkomstig zijn van bots in plaats van echte mensen. De site zelf liet deze week weten dat het naar schatting 83 miljoen valse profielen heeft op een totaal ledenaantal van 955 miljoen.

Wat als het internet er zou uitzien als een grote verzameling planeten? Rusian Inikeev heeft dat proberen te visualiseren. Met de bezoekcijfers van 350.000 websites maakte hij een gigantische kaart waar de populairste websites thematisch en per land worden weergegeven.

[related_article id=”161452″]

Windows 8 heeft nog drie maanden voor zijn grote lancering maar krijgt nu al de wind van voren. Topmannen van gamebedrijven Valve en Blizzard hebben publiek verkondigd dat ze het nieuwe besturingssysteem maar niets vinden. Bovendien is de definitieve versie voor ontwikkelaars al uitgelekt, laat Microsoft op het laatste moment de naam Metro vallen voor zijn nieuwe huisstijl en komt dit weekend met een vervanger.

Omdat de geruchtenmolen rondom de iPhone 5 al maanden op volle toeren draait, leek het ons een goed idee om ze eens op een rijtje te zetten, waarbij we de voorkeur geven aan de onbevestigde nieuwtjes die niet compleet uit de lucht zijn gegrepen.

Tot slot in dit weekoverzicht een leuke voor mensen die deze maand nog met vakantie gaan. Volgens hacker Brad Haines gebeurt de communicatie tussen een vliegtuig en de vluchttoren onversleuteld. Daardoor is het mogelijk om het vliegverkeer in de war te sturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business