Nieuws

OSX Mountain Lion nadelig voor batterij

Gebruikers van Apple’s laatste OS-update Mountain Lion melden een sterk verminderde batterijduur op Macbook Pro- en Macbook Air-systemen.

Volgens verscheidene gebruikers van Apple’s nieuwste besturingssysteem, Mac OSX Mountain Lion, is de batterijduur van hun Macbook Air- en

Macbook Pro-systemen enorm afgenomen sinds de installatie van het nieuwe OS.

[related_article id=”158256″]

Meldingen komen al sinds 25 juli binnen op de Apple-fora, maar nu pas onderzoekt Apple het probleem ook echt. Sommige gebruikers melden een vermindering van de accuduur van één tot twee uur, anderen spreken van een halvering van de batterijduur.

Intensieve schijfactiviteit
Mogelijk ligt een update van Spotlight, het zoeksysteem binnen OSX, aan de bron van het probleem. Spotlight heeft sinds Mountain Lion een nieuwe manier van indexeren.

Bij dat indexeren wordt de flashopslag van de Pro- en Air-systemen intensief gescand en daarbij wordt redelijk wat van de processorkracht benut, waardoor de batterij inderdaad minder lang mee gaat.

Een andere verklaring is de introductie van Power Nap, waarbij de Macbook in slaapstand back-ups maakt en blijft synchroniseren met iCloud. Tijdens dat proces blijft de Macbook doorwerken, ondanks het feit dat de Macbook uit lijkt te staan.

Wat het probleem ook is: Apple onderzoekt het en hoogst waarschijnlijk komt het technologiebedrijf binnenkort met een oplossing voor het probleem, als er al een echt probleem is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business