Nieuws

Nederland heeft 4e snelste internet ter wereld

In vergelijking met de rest van de wereld heeft Nederland het vierde snelste intenet in de wereld. Zuid Korea en Japan staan bovenaan.

Dat stelt het State of the internet rapport van netwerk- en applicatiespecialist Akamai. De gemiddelde snelheid bedraagt in het eerste kwartaal van 2012 8,8 Mbps, dat is achttien procent sneller dan in dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee staat Nederland op de vierde plaats. Zuid Korea, Japan en Hong Kong domineren de lijst met respectievelijk 15,7 Mbps, 10,9 Mbps en 9,3 Mbps. België staat op een negende plaats met 7,1 megabit per seconde.

Naast de gemiddelde snelheid deed Akamai ook onderzoek naar de gemiddelde pieksnelheid. Hier staat Nederland op de zesde plaats met 29,4 Mbps, vlak boven België(29,2 Mbps) en onder Letland (33,5 Mbps). Enkel Hong Kong, Zuid Korea, Japan en Roemenië doen het nog beter.

Volgens Akamai is de gemiddelde snelheid wat mensen doorgaans halen. De gemiddelde pieksnelheid, die dus niet constant wordt gehaald, geeft de maximumcapaciteit van het netwerk aan.

Nederland heeft 4e snelste internet ter wereld

Mobiel
Voor bovenstaande cijfers werden geen mobiele netwerken of inbelverbindingen meegeteld. Wel wordt dat eerste nog eens apart onderzocht. Hier heeft Akamai wel enkel cijfers van de drie snelste operatoren vrijgegeven. Welke dat precies zijn wordt niet gezegd.

De hoogste snelheid en pieksnelheid bij een mobiele operator in ons land respectievelijk 2.239 Kbps en 5,827 Kbps. De tweede snelste operator heeft een gemiddelde van 1.820 Kbps en 4.133 Kbps. De derde speler strandt op 1.820 Kbps en een pieksnelheid van 8.102 Kbps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business