Nieuws

Tip: APK-bestanden installeren op Android

Om op Google’s Androidplatform een app te installeren kan je naar de Google Play Store gaan. Maar wat als je de app daar niet kan vinden?

Om een app zonder de Play Store te installeren moet je eerst de app downloaden. Dat kan via Chrome of de standaardbrowser op je Androidtoestel, maar kan ook via je PC.

De app moet verpakt zijn in een .apk bestand. Als je het APK bestand niet dadelijk kan vinden kan je proberen eens op Google te zoeken naar bijvoorbeeld “Angry Birds APK”, waarbij je honderden APKs kan vinden van Angry Birds.

[related_article id=”158901″]

Eenmaal de APK gedownload moet je je instellingen wijzigen. In Android 4.0 Ice Cream Sandwich kan je die optie meestal vinden bij Instellingen onder de rubriek Beveiliging. Afhankelijk van de fabrikant kan de optie verschillende namen hebben, maar je bent op zoek naar ‘unknown sources’ of ‘onbekende bronnen’.

Als die optie aanstaat krijg je een waarschuwing dat dit veiligheidsrisico’s kan inhouden. Daarna kan je naar hartenlust .APK bestanden installeren. Mail het APK bestand naar jezelf of ga in de Android bestandsbeheerder naar de map waar je de APK hebt opgeslagen.

Open het APK bestand. Android installeert nu je app en dan kan je aan de slag gaan. Veel plezier met je Android app!

Opgelet: indien je niet zeker bent over de bron van het APK-bestand: niet installeren! Misschien zit er wel een virus of trojan in de app. We raden je ook piraterij af: apps die te betalen zijn in de Play Store kunnen wel eens een virus bevatten wanneer je ze als APK binnenhaalt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business