“Telenet is niet van plan in de nabije toekomst grote overnames te doen,” Met die woorden zegt het bedrijf dat het geen interesse meer heeft in Base. Het Mechelse kabelbedrijf wordt al enkele maanden getipt als mogelijke overnemer van KPN’s Belgische afdeling, zelfs al van voor Base effectief te koop staat. Maar Telenet laat nu […]


“Telenet is niet van plan in de nabije toekomst grote overnames te doen,” Met die woorden zegt het bedrijf dat het geen interesse meer heeft in Base.

Het Mechelse kabelbedrijf wordt al enkele maanden getipt als mogelijke overnemer van KPN’s Belgische afdeling, zelfs al van voor Base effectief te koop staat. Maar Telenet laat nu zelf weten in een persbericht dat het niet van plan is om in de nabije toekomst grote overnames te doen.

“We hebben alle opties voorzichtig overwogen en vandaag geeft Telenet de voorkeur aan intense partnerships boven overnames om onze mobiele ambities waar te maken,” zegt woordvoerster Evelyne Nieuwland aan onze redactie.


[related_article id=”161563″]

In mei verlengde Telenet zijn samenwerking nog met Mobistar tot 2017 waardoor het zijn mobiele diensten als full MVNO kan blijven aanbieden via de zendmasten van Mobistar. “We zijn zeer tevreden met ons huidig partnership met Mobistar,” zegt Nieuwland.

Over het precieze proces geeft Telenet liever geen commentaar, we weten dus niet waarom het Base aan zich voorbij laat gaan. Wel wil het zijn mobiele ambities niet opbergen.

“Telenet wil nog verder groeien in mobiel, zoals we onlangs bewezen met de lancering van onze King & Kong tariefplannen.” Dat wil ook zeggen dat het bedrijf met 4G zal beginnen zodra partner Mobistar die netwerktechnologie activeert.