Nieuws

Kim Dotcom wil muziekdienst starten

Kim Dotcom heeft via Twitter laten weten dat hij nog dit jaar van start gaat met de "marktverstorende" muziekdienst Megabox. Die dienst werd vorig jaar al aangekondigd, maar de plannen werden onzeker door de arrestatie van Dotcom en enkele andere Megaupload-werknemers.

Wat is er nu zo marktverstorend? Megabox laat artiesten en bands toe om hun muziek rechtstreeks aan consumenten te verkopen. Daar kunnen ze aardig wat geld aan verdienen, want maar liefst 90 procent van de opbrengst gaat naar de artiest. Dat is heel wat meer dan bij een dienst als Spotify.

De dienst gaat ook gratis muziek aanbieden, waarbij Megabox de artiesten betaalt, zo schrijft TheNextWeb. Bovendien geeft de half Duitser, half Fin via Twitter aan dat hij dit jaar nog meer diensten wil lanceren. Daarmee is een terugkeer van Megaupload dus niet uitgesloten. Gewaagd, want daardoor zit Dotcom nu in de problemen.

Dotcom is momenteel op borgtocht vrij om de voortzetting van de uitleveringszaak in Nieuw-Zeeland af te wachten. Een hoorzitting in de Megaupload-zaak staat momenteel voor maart volgend jaar gepland. Ondanks de rechtszaak lijkt Kim Dotcom dus ook bezig met andere zaken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business