Base, de operator waar onder meer Mobile Vikings en Jim Mobile onder vallen, heeft zijn 3G-snelheid tijdelijk verhoogd. Het bedrijf, dat onlangs nog te koop werd aangeboden, is zijn netwerk aan het testen op verhoogde datasnelheden. Totnogtoe werden klanten van onder andere Mobile Vikings in een wurggreep van één megabit gehouden, maar daar komt mogelijk […]

Base, de operator waar onder meer Mobile Vikings en Jim Mobile onder vallen, heeft zijn 3G-snelheid tijdelijk verhoogd.

Het bedrijf, dat onlangs nog te koop werd aangeboden, is zijn netwerk aan het testen op verhoogde datasnelheden. Totnogtoe werden klanten van onder andere Mobile Vikings in een wurggreep van één megabit gehouden, maar daar komt mogelijk snel verandering in.

Zowel Base als Mobile Vikings bevestigen dat het om tests gaat. Florence Muls, tewerkgesteld bij Base, laat het volgende weten:

 

“Base test voortdurend zijn netwerk om het volcontinu te verbeteren. Ook vandaag zijn wij het netwerk aan het testen op snellere dataverbindingen, zodat we in de toekomst een nog betere dienstverlening kunnen garanderen”.

Eén van onze lezers meldde vanmiddag dat de snelheid tot twee megabit per seconde piekte, dubbel zo snel als normaal.

Op de ZDNet-redactie kregen we bijna drie megabit bij het merendeel van de uitgevoerde tests. Hans Similon, “Chief Viking” bij Mobile Vikings, liet weten iets meer dan drie megabit te halen in het hoofdkantoor in Hasselt.

De tests met hogere snelheden op het Base-netwerk vallen net in een periode dat alle concurrenten nieuwe tariefformules introduceren. Zowel Mobistar, Proximus als Telenet richten zich met die pakketten op mobiel breedband.

Ben jij klant bij Base of Mobile Vikings? Laat ons via Twitter weten welke snelheden jij op het 3G-netwerk haalt – je kan ons via @zdnet_be bereiken of mag mij persoonlijk een tweet sturen door @bramvandeperre te vermelden.

UPDATE 20/08/2012 15:55 – We krijgen van uit het ganse land reacties binnen dat de snelheid tussen drie en zes megabit per seconde ligt. Enkel in Brussel lijkt de snelheid nog steeds rond de één megabit te liggen. We blijven de reacties opvolgen.