Nieuws

McAfee onderzoekt hackbaarheid auto’s

Een speciaal team van McAfee haalt in een eigen garage moderne auto’s uit elkaar, om te ontdekken hoe kwetsbaar ze zijn voor computervirussen.

Volgens persbureau Reuters heeft dit speciale team het begrepen op de tientallen chips en elektronische communicatiesystemen die de auto’s van vandaag helpen de radio te bedienen of het brandstofverbruik te optimaliseren.

“Als je laptop crasht, heb je een rotdag, maar als je auto crasht, kan dat levensbedreigend zijn”, zegt McAfee-man Bruce Snell, die het onderzoek naar de veiligheid van auto’s overziet.

McAfee, dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Intel, heeft Barnaby Jack aan het team toegevoegd, een bekende onderzoeker die ooit een ATM-betaalmachine op commando bankbijletten liet uitspuwen.

[related_article id=”161920″]

Tot nu toe is nog geen enkel geval in het wild bekend van een auto die werd gemanipuleerd met hulp van een Trojaans paard of rootkit.  Maar onderzoekers toonden in 2010 al eens aan dat het theoretisch mogelijk is via een hack de remmen van een auto te laten weigeren of de motor uit te schakelen.

De teamleider van McAfee voegt toe dat automakers wel degelijk bezorgd zijn over de hackbaarheid van hun modellen en actief op zoek zijn naar mogelijke kwetsbaarheden. “Ik denk niet dat mensen nu in paniek moeten schieten. Maar de toekomst is echt angstaanjagend”, aldus Snell.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business