Nieuws

OnLive boort miljoenen door neus Belgacom

Via een slimme doorstart begint gamesdienst OnLive met een schone lei, terwijl schlemielen als HTC en Belgacom met de schulden blijven zitten.

OnLive zat in financiële moeilijkheden en koos er het afgelopen weekend voor om alle activa zoals technologie en intellectuele eigendommen te verkopen aan een bedrijf dat daar speciaal voor is opgericht. Deze ingreep gebeurt in de VS wel meer en wordt gebruikt om een volledig faillissement te vermijden.

Bij de ingreep worden enkel de activa verkocht, niet de aandelen. De aandeelhouders blijven dus achter met een lege doos. En van die aandelen had Belgacom er veel. HTC, een andere aandeelhouder rekent alvast op een verlies van 40 miljoen dollar.

Veel geld
Belgacom heeft nooit meegedeeld hoeveel geld het in OnLive gepompt heeft. Volgens De Tijd heeft het bedrijf in mei 2010 weten 7,5 dollar per aandeel te hebben betaald bij de aankoop van een be¬lang van 2,6 procent. Na wat gegoochel met cijfers en gegevens van andere investeerders, leidt De Tijd af dat Belgacom zo’n 30 miljoen dollar heeft geïnvesteerd.

Deze tegenslag voor Belgacom betekent niet dat de zakelijke relatie tussen hen en OnLive nu voorbij is. De dienstverlening gaat immers onverminderd door en Belgacom is de Belgische aanbieder van OnLive. De diensten van OnLive draaien in de datacenters van Belgacom, waarvoor de telco nog wel vergoed wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business