Nieuws

Doordacht stroomverbruik in Windows 7

Windows 7 heeft slim energiebeheer, maar houdt geen rekening met je gewoonten. Dankzij de flexibele regels van SmartPower bespaar je stroom, zonder dat het je in de weg zit.

SmartPower is een klein programma dat bestaande functies in Windows 7 uitstekend aanvult. Het zorgt dat je nooit meer energie verbruikt dan je wilt via flexibele regels die exact bepalen wanneer het de computer in de slaapstand mag zetten of afsluiten.

[download_file]

Zo kun je bijvoorbeeld regels instellen wanneer je pc per sé moet blijven aanstaan. Zo kun je SmartPower een oogje laten houden op je netwerkverkeer en het de computer pas laten afsluiten als je klaar bent met een grote download. Het is daarnaast mogelijk om te bekijken of draagbare computers op je thuisnetwerk aanwezig zijn en de pc pas in slaap gooit als zij niet meer in bereik zijn.

[related_article id=”160534″]


Als je bijvoorbeeld een HTPC ergens in je huis hebt gebruikt en een film hebt afgekeken, kun je SmartPower zo instellen dat het ook je computer in slaap gooit.

Er zijn uiteraard nog veel meer regels, waar vooral ervaren gebruikers veel baat bij zullen hebben. Veel valt er niet af te zien aan SmartPower, maar het is een van die zeldzaam krachtige tooltjes die je helpen je stroomverbruik tot in de puntjes te regelen.

Engelstalige tips over het gebruik kun je op deze pagina vinden. SmartPower is verpakt in een ZIP-bestand. Pak dit archief uit om aan de slag te kunnen gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business