Nieuws

Muziek streamen naar je laptop of smartphone

SubStream is een app die samenwerkt met de streamingsapplicatie SubSonic. Daarmee kan je makkelijk muziek streamen naar je smartphone, tablet of laptop.

Wie een uitgebreide muziekverzameling heeft op zijn PC of Mac, kan deze natuurlijk over 3G of wifi streamen.

Dat is vooral handig als je verzameling aanzienlijk groter is dan de opslagcapaciteit van je smartphone. Er zijn meerdere manieren om muziek te streamen, maar SubSonic is één van de prettigste.

[related_article id=”161563″]

De server werkt op elk besturingssysteem en je kunt je muziekcollectie via een webbrowser, app, of Adobe Air-speler benaderen. Voor de iPhone zijn er meerdere apps beschikbaar, maar die kosten al gauw 3,99 euro. Zo heb je bijvoorbeeld Z-Subsonic en iSub Music Streamer.

SubStream doet hetzelfde maar dan volledig gratis. Substream is iets minder uitgebreid maar je krijgt voldoende voor de basisbehoefte van muziek streamen te vervullen.

Het openingsscherm toont vier iconen: Music, Playlists, Settings en Player. Duidelijker kan bijna niet.

Bij Music krijg je een alfabetische lijst van artiesten met de gebruikelijke snelnavigatie zoals je die misschien wel kent uit de iPod-app aan de rechterzijde. Je kan ook afspeellijsten aanmaken en afspelen.

Bij het afspelen toont SubStream de albumhoes, naam van de artiest en titel van de CD. Wat wel ontbreekt is de duur van het nummer en eventuele songteksten: die zijn niet zichtbaar in de app.

SubStream is gratis beschikbaar in de App Store. Je kan ook een kort bericht vinden over de serversoftware SubSonic in onze downloads-categorie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business