Nieuws

Samsung brengt startmenu terug in Windows 8

Samsung voegt aan zijn nieuwe Windows 8-machines een menu toe dat verdacht veel weg heeft van het vertrouwde Windows-startmenu.

Mashable ontdekte bij de presentatie van een nieuwe all-in-one pc met Windows 8 dat Samsung in de desktop-app van Windows 8 een widget toevoegt, die ’S-Launcher’ heet. Veruit het belangrijkste element van dit programma is het ‘start menu’, dat als twee druppels water lijkt op het startmenu dat we nu kennen uit Windows 7.

Volgens de site is Samsung van plan om de kloon een vast onderdeel te maken van al zijn toekomstige Windows 8-machines. Naast het menu is ook de mogelijkheid toegevoegd om snel bij de meestgebruikte instellingen te raken.

[related_article id=”160534″]

Een van de meest omstreden beslissingen rondom Windows 8 is nog altijd de verwijdering van de startknop, die al jaren een centrale plek inneemt binnenin Windows. Microsoft bezweert dat het vertrouwde menu moest verdwijnen omdat het bijna niet meer werd gebruikt.

In de plaats van de vertrouwde bol is nu het Windows 8-startscherm gekomen (voorheen Metro), waar gebruikers via het toetsenbord snel de juiste programma’s of bestanden kunnen opzoeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business