Nieuws

Microsoft buigt weer voor Europa

De softwaregigant heeft de EU verzekerd dat het de browserkeuze terug zal invoeren en zich zal schikken naar de eisen van Europese regulatoren, ook al deed het dat eerder niet.

Als onderdeel van een eerdere regeling moet Microsoft bij de installatie van Windows gebruikers de keuze geven uit een aantal browsers. Dit als alternatief op de standaard installatie van Internet Explorer, waardoor andere browsers worden benadeeld.

Microsoft voerde die keuze in via een update in februari 2010. Maar liet dat keuzescherm alweer verdwijnen in februari 2011 bij de uitrol van Service Pack 1 voor Windows 7. In totaal kregen zo 28 miljoen Europeanen het keuzevenster niet te zien.

[related_article id=”161452″]

Dat leidde tot klachten van de Europese Commissie wat lijkt te leiden tot een nieuw antitrustonderzoek en mogelijk een nieuwe boete.

Volgens Reuters heeft Eurocommissaris voor concurrentie Joaquin Alumnia op een conferentie gezegd dat Microsoft-topman Steve Ballmer hem al heeft verzekerd dat Microsoft zich zal schikken naar de conclusie van het antitrustonderzoek.

Het bedrijf gaf de fout bijna onmiddellijk toe toen de Europese Commissie hen hierop wees. Al werd de browserkeuze niet met opzet verwijderd. Volgens Microsoft ging het om een technische fout.

Microsoft liet intussen ook verstaan dat het de browserkeuze nog tot 2014 houden en dit zowel in huidige besturingssystemen als het nieuwe Windows 8.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business