Nieuws

Muziek streamen voor dummies

Je hebt een smartphone met 8GB opslagruimte, maar enkele duizenden muzieknummers? Geen uitbreidingsmogelijkheden via microSD? Streaming to the rescue.

We bespraken eerder al enkele muziekstreamingdiensten en een redder in nood kan Spotify zijn. Maar wat met al die aangekochte offline muziek op je PC? Die kan helaas niet allemaal mee. Maar dat is buiten AudioGalaxy gerekend.

Als eerste maak je een account aan op de website van AudioGalaxy. Dat kan met een simpele Facebook-login, waarna je onmiddellijk een stap-voor-stap handleiding krijgt hoe je de software op je PC geïnstalleerd krijgt.

[related_article id=”161563″]

Nadat dat gebeurt is begint de software met het zoeken naar muziek op je computer. Dat proces kan enige tijd duren, maar daar hoef je gelukkig niet op te wachten.

Daarna vraagt de website om de mobiele app te installeren. Deze bestaat voor zowel iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Ook in de app moet er ingelogd worden, maar dat kan evenals op de website met Facebook. Eenmaal ingelogd begint langzaam maar zeker al je muziek te verschijnen en kan je onmiddellijk beginnen luisteren.

Een voordeel van AudioGalaxy is Genie: Genie zorgt ervoor dat je onafgebroken doorheen je collectie kan, terwijl de software gelijkaardige nummers aan elkaar hangt.

Je muziek is ook vanop eender welke computer in de browser beschikbaar – inloggen via Facebook is voldoende om aan de slag te gaan. Wil je liever niet via Facebook inloggen, dan kan je natuurlijk nog altijd handmatig een account aanmaken en daarmee inloggen.

AudioGalaxy ondersteunt de meeste audioformaten en kan tot 320kbps streamen. Afhankelijk van je internetverbinding zal de app de bitrate verlagen of verhogen, zodat je altijd een perfecte ervaring hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business