Nieuws

Koop je een iPhone 5 of toch iets anders?

Op het hoogtepunt van de iPhone-hype zou je bijna vergeten dat de Apple-telefoon flinke concurrentie heeft. We zetten de vijf beste toestellen van het moment naast elkaar.

Toen de eerste iPhone op het toneel verscheen, stond de concurrentie met de mond vol tanden. Maar we zijn nu vijf jaar verder en in de tussentijd hebben bedrijven als Samsung, HTC en Nokia heel wat trucjes bijgeleerd.

Van alle telefoonfabrikanten is Samsung de meest geduchte concurrent van de Apple-telefoon, met de goed ontvangen Samsung Galaxy S III en de overmaatse Note II. En hoewel HTC het moeilijk heeft gehad in het afgelopen jaar, heeft het met de One X een topper in huis.

[related_article id=”158662″]

Nokia is in deze vergelijking de grote outsider. Zijn nieuwe topmodel, de Lumia 920, draait op een besturingssysteem dat nog niet eens officieel is uitgebracht en we weten zelfs nog niet eens hoeveel we moeten gaan neertellen voor het Windows Phone 8-toestel.

Toch hoeft dit zeker niet te betekenen dat de troef van Nokia bij voorbaat kansloos is. Zijn specificaties liegen er niet om en de Lumia 920 biedt een fundamenteel  andere ervaring dan de iPhone 5 en de Android-concurrenten.

Zoals veel merkfans grif zullen beamen, draait lang niet alles bij smartphones om de kille cijfertjes. De HTC One X, Samsung Galaxy S III en Samsung Galaxy Note II hebben we in het verleden al uitgebreid besproken; recensies van de andere toestellen volgen zo snel mogelijk.


Toon de tabel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business