Nieuws

Apple breekt records

Apple heeft in de eerste 24 uur twee miljoen iPhone 5-toestellen verkocht. Dat is dubbel zo veel als bij de vorige lancering.

In de eerste 24 uur na de start van de voorverkoop van de iPhone 5, om 9u01 Europese tijd, heeft Apple 2 miljoen toestellen verkocht in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Hong-Kong, Australië, Japan en Singapore.

Apple breekt daarmee zijn vorige record, waarbij er een miljoen iPhone 4S-toestellen werden verkocht binnen de 24 uur.

[related_article id=”158256″]

Ter vergelijking: de iPhone 4, het eerste toestel met een Retina-scherm en een Apple-processor, werd 600.000 keer verkocht in de eerste 24 uur na de start van de voorverkoop.

De eerste toestellen zullen waarschijnlijk donderdag geleverd worden. Vrijdag is de iPhone 5 te koop in onder andere de VS en Duitsland, wat allicht iPhone-gekke Belgen en Nederlanders zal doen afzakken naar de Apple stores in Frankrijk, Oberhausen en Keulen waar ze overnachten voor de deur.

Diegenen die vrienden of kennissen in Hong-Kong hebben zijn het goedkoopst af: het belastingsparadijs verkoopt de iPhone 5 iets meer dan honderd euro goedkoper dan in Europa.

De iPhone 5 zal in Europa voor minstens 679 euro over de toonbank gaan voor het 16GB-model. De 32GB- en 64GB-modellen zullen respectievelijk voor 789 euro en 899 euro verkocht worden in Frankrijk en Duitsland.

Ook daarmee breekt Apple een record: de iPhone 5 zal de duurste iPhone zijn die Apple ooit al op de markt bracht.

Het is nog af te wachten of de prijzen het zelfde zullen zijn in België: Bij de vorige lancering kostte het toestel in België een dertigtal euro meer dan in onze buurlanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business