Nieuws

Internationale praat-als-een-piraatdag

Het is vandaag internationale Talk Like A Pirate-dag. Wereldwijd komen mensen in piratenpak zattemanspraat verkopen met een piratenaccent.

Sinds 1995 is elke negentiende september omgedoopt tot Talk Like A Pirate day, waarop men van je verwacht te praten zoals een piraat. Het fenomeen is vooral op het internet uitgegroeid tot een succes.

Zo zou je vandaag niemand mogen aanspreken met ‘hey’ maar met ‘ahoy matey!’. Praat-als-een-piraatdag is ook een officiële feestdag in de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, een officiële godsdienst in de VS die op een grappige wijze het creationisme wil aan banden leggen in scholen in de VS.

Talk Like A Pirate-day wordt vandaag nog een ganse dag gevierd, voornamelijk in de Verenigde Staten. Hieronder een impressie van de voorbij Talk Like A Pirate-day edities, gemaakt om de zestiende editie in 2011 te vieren.

Stel Facebook in als piraat
Ook Facebook doet mee. Al sinds enkele jaren kan je je Facebooktaal wijzigen in English (Pirate), waarbij je in plaats van ‘Vind ik leuk’ op ‘Arr!’ kan klikken.

Om de Facebooksite in te stellen in het piratentaaltje kan je rechtsonder op ‘Nederlands’ of ‘English’ klikken en daar de keuze maken voor ‘English (Pirate)’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business