Nieuws

Samsung: ‘securitylek SIII is opgelost’

Volgens Samsung loopt een up-to-date Galaxy SIII geen risico door de gevaarlijke HTML-code die circuleert.

Op een Spaanse beveiligingsconferentie toonde een van de sprekers aan hoe je een Samsung Galaxy SIII, een SII en een S Advance kon wissen met een klein stukje code die je makkelijk in de HTML-code van een webpagina verstopt.

ZDNet vroeg Samsung om een reactie en kreeg de volgende verklaring:

[related_article id=”161920″]

“Het beveiligingsprobleem rond de Galaxy SIII hebben wij direct verholpen met een software-update. Wij raden alle Galaxy SIII gebruikers aan om de nieuwe software-update te downloaden. Dat kan snel en eenvoudig via de Over-The-Air (OTA) service.”

Eigenaars van een SIII moeten hun toestel dus zo snel mogelijk updaten, draadloos of via de pc, om te voorkomen dat hun telefoon gevaar loopt bij het bezoeken van een pagina met de bewuste code in verwerkt.

Onze redactie heeft intussen zelf een SIII met de recentste firmware getest en onvervond geen problemen met sites die de gevaarlijke code in hun site hadden verwerkt.

Oudere toestellen?
Samsung is er snel bij om te zeggen dat zijn nieuwste vlaggenschip opnieuw veilig is, maar voor de overige twee toestellen lijkt dat nog niet het geval.

“We zijn momenteel bezig met het uitvoeren van een interne evaluatie”, klinkt het op de vraag of de Galaxy SII en Galaxy S Advance ook een update krijgen of nodig hebben. Voor eigenaars van deze toestellen is het dus nog even oppassen geblazen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business