Nieuws

Je pc net iets sneller maken

Net iets sneller

Heb je al eens nagegaan hoeveel tijd (en muisklikken) het elke dag opnieuw vergt om je favoriete toepassingen op te starten of naar je vertrouwde websites te surfen? Met Flashtray Pro kan dat voortaan iets sneller. Meer nog, dankzij de ingebouwde macro editor kan je allerlei taken aan een sneltoets koppelen.

Na installatie nestelt FlashTray Pro zich in het systeemvak van Windows. Vanuit dit pictogram staan standaard een aantal extra tools ter beschikking, waaronder een schermvergrootglas, een agenda en een kleurenkiezer.

[download_file]

In dit snelmenu tref je ook de optie Websites aan, die een submenu bevat met daarin een directe link naar je favoriete websites. De gewenste webadressen voeg je toe via Configure, Options, op het tabblad Launcher. Van hieruit kan je trouwens nog wel andere items opstarten of openen, zoals een programma, een map of een document.

In dit configuratievenster tref je verder nog het tabblad Highlighter aan (die je toelaat willekeurige delen van je scherm met de ingestelde kleur te markeren) evena ls het tabblad HotKeys. Op dit laatste stel je dan sneltoetsen voor een of andere nader te bepalen actie in. Er zitten al heel wat van dergelijke sneltoetsen ingebouwd in FlashTray, maar eigen sneltoetsen en acties zijn natuurlijk ook mogelijk. Meer zelfs, als je dat verkiest kan je daarvoor een ingebouwde macro-taal aanspreken. Tekstmacro’s zijn eveneens mogelijk: Het is ook mogelijk een actie aan een zogenoemde trigger te koppelen. Tik je bijvoorbeeld ergens de ‘trigger’ asap in, dan kan je die automatisch laten uitvouwen tot ‘as soon as possible’.

We ondervonden wel dat niet elke ‘hotkey’ (even vlot) bleek te werken op ons testsysteem. De juiste oorzaak hebben we niet meteen weten te achterhalen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business