Nieuws

ZDNet-leeslijst: Zitten we al in de Matrix?

We doen futuristisch in de ZDNet-leeslijst van deze week. Met Mira, de supercomputer die volgende maand de meest complexe computersimulatie ooit zal draaien van het heelal. En met NASA-wetenschapper Rich Terrile, die vermoedt dat onze realiteit een computersimulatie is van een programmeur uit de toekomst.

Toch blijven we ook een beetje met beide voeten op aarde. Een van onze ZDNet-redacteurs brengt onder woorden hoe het is om een nachtje in de rij te staan voor een gloednieuwe iPhone. En een blogger brengt onder woorden hoe het is om een nietsontziende trol te confronteren met zijn wandaden.

Meer dan voldoende leesvoer voor een herfstweekend dus, want dit is nog lang niet alles. Maar uiteraard zien we ook veel over het hoofd. Heb je een artikel gevonden dat een plekje verdient in onze volgende leeslijst? Tip ons dan op redactie@zdnet.be.

Het heelal, de Sims-versie
Supercomputer Mira maakt een simulatie van het heelal vlak na de oerknal, zodat we een beter idee krijgen hoe het universum om ons heen is gevormd.

De matrix, dat ben jij
Een NASA-wetenschapper beargumenteert dat onze hedendaagse realiteit best eens een geavanceerde simulatie kan zijn in een supercomputer van de toekomst. Misschien niet eens zo gek nog niet…

Halfgare appel
Gizmodo trekt van leer tegen Apple, dat zijn gebruikers steeds vaker opzadelt met half afgemaakte producten, terwijl het vroeger nog stond voor kwaliteit.

Trol ontmaskerd
Leo Traynor was doodziek, gestresst en had te stellen met een hardnekkige trol die hem het leven zuur maakte. Tot hij ontdekte wie zijn plaaggeest werkelijk was.

Bevroren vingers voor een iPhone 5
ZDNet-collega Bram Vandeperre wilde een van de eersten zijn die een iPhone 5 in zijn handen kon houden. En dat heeft hij geweten. Verslag uit eerste hand van de redactie.

Industriële tijdperk 3.0
De Makerbot Replicator, een betaalbare 3D-printer heeft het in zich om de kapitalistische wereld op zijn grondvesten te doen schudden. En dat zou je niet verwachten van zo’n speels uitziende gadget.

Supercomputer voor de massa
‘Wat de Raspberry Pi kan, kunnen wij beter’, moeten zij bij Parallella gedacht hebben. De mannen achter dit Kickstarter-project willen een supercomputer te koop aanbieden voor 99 dollar per stuk.

3d-printerheelalios6 mapsiphone 5leeslijstlongreadsmakerbotnieuwssimulatietrolweekend

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals