Nieuws

Benut je breedbeeldmonitor maximaal

Windows heeft een coach nodig om zijn vensters direct goed te zetten. De naam van deze coach luidt Winsplit Revolution. Vooral gebruikers met breedbeeldschermen en meerdere monitoren begroeten hem met open armen.

Iedere keer als je een nieuw Windows Explorer- of programmavenster opent, verschijnt het op een plaats waar je hem het minst nodig hebt. Verslepen met de muis kost veel tijd. Als er genoeg vensters openstaan, verlies je het overzicht en moet je de stapel minimaliseren om weer wat overzicht te krijgen.

[download_file]

Winsplit Revolution is een klein, transparant venster met pijltjestoetsen die in alle windrichtingen wijzen. Klik op een gewenst venster en een windstreek en het wordt verkleind naar een hoek van het scherm.

Als je de Ctrl-toets ingedrukt houdt en een deelvenster versleept, laat Winsplit Revolution met kleurvlakken zien welk gedeelte van het scherm het zal vullen zodra je de toets loslaat. Zo kun je op meerdere manieren tot zes deelvensters over je monitor verspreiden en heb je geen last meer van vensterlawines.


Met handige functies als Drag"n Go, waarmee je vensters kunt verslepen met de muis zonder op de balk te hoeven staan, en vele sneltoetsen is dit programma uitermate geschikt voor mensen die hun muis niet willen opgeven bij het verplaatsen van vensters.

Want Windows 7 heeft weliswaar enkele handige manieren om via het toetsenbord vensters over de monitor te verdelen, maar met Winsplit Revolution kun je een stuk nauwkeuriger werken.

Winsplit Revolution is ook verkrijgbaar in het Nederlands en updatet automatisch zodra een nieuwe versie online verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business